Natalie - Bättre!

Hejsan, idag mår jag lite bättre, men är fortfarande hemma. Hade runt 38 när jag vaknade. Jag är så grymt ridsugen så jag vet inte vad jag ska göra!
När jag mår ännu bättre tänkte jag bjuda hit Sara och Jessica så dom får hoppa med min goding.. Jag tror inte jag ska rida direkt efter att ha haft såpass hög feber.. Vet ni några bra filmer får ni gärna skicka iväg en kommentar med några förslag! :D

Kram!

Sara - Hoppning med Vilma

Idag så åkte jag och Jessica ner till ridhuset med mamma och Vilma. Vilma sprang runt som ett tort skinn och visste varken vart hon skulle eller vem hon var :) Så typiskt henne, men sedan så lugnade hon ser sej (30 minuter senare) så vi fick hoppat lite. Jessica travhoppade även Vilma.
Ni får en bra och dålig sida av Vilma, hon är ju trots allt Vem :)

Jessica - blandat?

Jag blir lite irriterad.. dock är det väl inget jag ska ta upp utan det borde vara sara. Men eftersom jag är som jag är så är jag tvungen och förklara!

sv: Hej! Jag rider vääldigt sällan med graman, då jag inte tycker om att ha hjälptyglar. Men om jag måste välja mellan olika hjälptyglar så blir det helt klart gramanen eftersom att den inte är fast, utan går att reglera hela tiden. Och behövs den inte är det bara att låta den hänga liksom. Skulle inte rekommendera thideman då hästen inte har en chans att komma undan då utan knäpper oftast bara av i nacken och fortsätter gå med sänkt rygg.

Om din häst har problem med formen så rekommenderar jag istället att försöka bygga upp styrkan från grunden istället för att ta till hjälptyglar. Tips är att tömköra mycket, fokusera på att få igång bakbenen och klättra mycket ute i naturen. Allt för att göra hästen starkare, speciellt i bakkärran. När hästen har orken så kommer formen naturligt. Att rida omkring med t ex thideman så att hästen kröker på nacken utan att egentligen jobba korrekt är verkligen ingen bra metod.


Visst man får tycka som man vill för alla rider olika. Jag har testat Vega, hon är väääldigt enmans enligt mig, inte alls ett halvblod, inte alls min typ, svårriden enligt mig men kul o bara slänga sig runt på.. MEN om jag vet någon som rider Vega bäst så är det fan sara! Som hon har hållt på, att gå över från en B-ponny till en häst på 1.65 så är det inte lätt, det brukar skita sig i det mesta, känner folk igen sig att det är svårt att gå upp från ponny till häst?

Dock har jag aldrig vart med om det, jag är såppas lång att jag ridit storhäst nästintill hela tiden.
MEN jag och sara rider nästan varje dag med varandra, ibland blir de sällan ibland ofta.. Hon är ute i skogen hela tiden, hon klättrar i backar och hon gör allt det där. Att fatta galopp från skritt har hon fått Vega till och göra. Hon tar en sak i sänder.
Jag tycker graman är bra hjälptygel. inget fel på den. Thiderman kan jag inte mycket om, bara att alla ridskolehästar nästan har det.
Jag tycker man alltid kan testa, det kanske funkar på Vega? vem vet. Nu skriver jag istället om något gladare..

igår red jag och sara åke! Han var så duktig, men nu går det så frammåt att man tror han ska springa rakt in i väggen, haha!



Natalie - Sjuk.

Hej, har inte kunnat uppdatera i helgen för jag har vart hos några kompisar. Igår vaknade jag halv 5 och frös jättemycket. Tog på mig onepiecen, tre täcken och en filt och frös ändå. Hade 37,9 i feber. Under dagen gick febern upp till över 39 grader, och jag mådde HEMSKT.

Inatt vaknade jag först runt 2, fick gå ner och dricka lite och tog tempen, 38,2 tror jag den var då. Och imorse vaknade jag 5 och tog tempen, då var den 39,4!
Som ni kanske förstår mår jag ganska dåligt.. Blir yr såfort jag rör mig, men har iallafall fått i mig två mackor idag och massa dricka..

Tyvärr har jag inte ridit på en vecka typ heller då jag varken hunnit eller orkat.. :(
Älsklingen<3

Sara - Uteritter

Idag så ska jag rida Vilma och Vega.

Igår så var Vega jätte duktigt, hon tar galoppfattningarna klockrent både H och V. Hon tar dom till och med från skritt, känns så jäkla bra. Nu är vårat nya mål att inte ställa henne ''fel'' utan att hon ska ha rak hals i fattningarna. Hon skulle även behöva lite mer träning med skänklarna, så bara att arbeta på :D jag är så nöjd över hur långt vi har kommit, jag och Vega.
Igår så blev det inget ridande på Vilma, så idag ska vi köra på galoppombyten! Ska bli roligt faktiskt, hon kan men det behöver finslipas.
Det kanske kommer upp film från båda ridpassen ikväll :)
Vega                                       Mina älskade ridstövlar                                              Vilma

Sara - Nya benskydd

På Göteborgs horseshow så lyckades jag hitta röda benskydd! Är helt överlycklig, nu så fattas det bara ett rött schabrak sen så. Ska ut på en långt uteritt idag med Vega, då ska hon även så prova sina nya skydd.
Hade tänk träna lite galopper idag, själva fattningen bevöver hon träna lite mer på :)
Om jag hinner så ska jag rida Vilma idag oxå, då ska vi träna lite extra på att byta galopp, hon kan om hon vill. Frågan är kan hon när jag vill? Ska bli spännande iallafall.
Men nu så ska jag ut och mocka :)
Ska dock inte ha grejer från det märket. Kör på billiga grejer.

Natalie - LAN

Sitter och lanar LOL med min bästavän Hanna!

Kan inte skriva mer, vi spelar heela tiden! :D
Baai!

Jessica - Allt och inget?

Hello! Tänkte svara på en fråga för det första,
Anna m. ridtravaren Emmet ([email protected]) om Jessica - åke träning:
vad för ras är det?
Svar: Han är ett svenskt halvblod.:)



Alltså vissa tror att för att man har en fullt ridbar häst som är kanske en ponny, häst, (svenskt halvblod) eller någon annan ras, brukar folk ha lite emot ridtravare, att dom är sämre ridbara? Förstår inte det. De är la lika mycket hästar de som svenska halvblod bara det att dom är avlade för travet.
Dock så skolar ju många om sina travare. Jag har hört folk säga till min kompis här som har vega , nämen kan travare galoppera? Alltså då måste man ju vara pantad eller?
Någon som håller med eller bara blir allmänt förbannad på mitt inlägg ?:)

Ärligt talat jag bryr mig inte. Jag tycker man får säga sitt sen är de bra.
inget nedvärderande mot travare, för dom kan vara minst lika bra.
När jag var 14 åkte jag och kolla på en travare som jag tänkte hyra. Tjejen som hade travaren, hade tävlat 1.20 med placering och tränade 1.30. Detta såg jag med egna ögon när hon höjde upp till 1.30.
Dock blev det inget med den. Nu har jag min åke, så var det menat att bli :)


Och för övrigt har jag haft en riktig skitdag tackar som frågar:) så såhär ser mitt humör ut just nu!

Tur att jag har dig plutten!

- Jessica

Natalie - Lagom ledsen!

Jag är sådär lagom ledsen.. Var helt säker på att de skulle sända live från göteborg på svt play, men nejdå!

Istället tänkte jag nu gå ut och se om mina godingar vill fastna på några bilder.. :)
GRYMT sugen på att rida också men jag orkar inte det. Självklart när jag vill rida...

Världens finaste häst någonsin! Apricos M <3
Återkommer senare kanske med en massa söta bilder på mina godingar! :D

Sara - Promenad

Idag så ska jag ut och gå lite med Vega, har inte kunnat rida på grund av mina arbetstider i veckan. Hon älskar verkligen när jag är ute och går. Hade dock tänk att rida idag, men eftersom jag börjar jobba kl 17:00 så hinner jag inte riktigt. Vega och stress funkar inte ihop så en liten promenad blir det idag!
Imorgon så blir det ingen ridning heller, ska till Göteborgs Horseshow med moder min.
Vi har köpt en ny hästtransport som ska visas på Showen innan vi får hem den, så ska bli kul att se den på svenska mässan första gången!
Men i helgen så ska jag träna Vega i dressyren både hemma och i ridhuset och Vilma ska hopptränas, det är pay and jump nästa helg så nu kör vi!
den nya transporten!
Vega bus på våran första pay and jump :)

Natalie - Hemma idag :(

Idag mår jag inte alls bra, har så ont i magen så jag vill inte röra mig!

Dock sitter jag spänt och väntar på att livesändninar från Göteborg ska börja! :D
Önskar jag kunde åka dit imorgon eller på Lördag men har inga biljetter, så det blir nog svårt.. :(
Nej, nu ska jag se om vi har något gott jag kan tugga på när det börjar! Tjaao

Natalie - Sovdags!

Hinner inte skriva om passet idag, får göra det imorgon! Nu måste jag plugga och sedan ska jag sova! Godnatt :)

Jessica - åke träning

Okej idag har jag inga filmklipp uppe ännu men ett från igår ska ni får se, om ni tycker att jag "drar"  i honom så fick jag faktiskt inte stopp och han ska läras att han inte får springa "ifrån mig"
Se o njut:)


- Jessica

Natalie - Duscha

Nu ska jag kasta mig in i duschen, sedan läsa igenom vad jag ska redovisa imorgon. Sedan får det nog bli ett oth avsnitt och sedan soova!<3

Men jag skriver lite senare om hur ridpasset gick idag. Blev inte uteritt utan lite lösgörande på åkern istället! :)

Natalie - Uteritt väntas!

Nu tänkte jag sticka ut på en uteritt, solen skiner och snart är äntligen snön borta helt från vägarna!
Dock får broddarna sitta i ett tag till då det är glashalt i hagen än.

Vill ni ha mobilbilder på outfiten? :)
Kraam!

Natalie - Svar på fråga

Jag fick en fråga om min fina "Tröjan du hatar" tröja: Vart har du köpt tröjan och vad kostade den?

Svar: Jag köpte den online på http://merchworld.se den kostade 499:- :)


Sara - Ridhuset

Idag så var jag med Vega i ridhuset, har inte vart där regelbundet sen i November. Jag har tränat på hennes galopp ute och hoppades på resultat i ridhuset, kan medela att det gick super. Hon gick i kort galopp och kunde även länga steget och bli riktigt fin.
Red i alla gångarter på volt som hon inte har klarat förut, hon har vart en väldigt stel häst.
Hoppade även ett räcke, hon har lite svårt att bedöma avståndet. Men med lite mer träning så kommer det att gå super!
Är riktigt nöjd med dagens ridpass på min lilla stjärna!
Red även lite rodeo på Åke bebis idag, men det får ni höra mer om i Jessicas inlägg ikväll!

Natalie - plugg, stall, plugg

Får bli ganska mycket mobilinlägg nu, för om jag sätter mig vid datorn fastnar jag där, och jag behöver verkligen plugga! Har redovisning imorgon och jag har knappt börjat, får bli plugg i ca en timma nu, och sedan ut i stallet och fixa där. När jag kommer in måste jag fortsätta med plugget!

Natalie - Uppe med tuppen!

Idag kände jag att mamma skulle slippa ropa på mig hur länge som helst, som jag skrev igår, gick upp vid 5.
Det känns rätt bra faktiskt att inte ligga kvar och dra, jag blir så himla seg då.. Nu har jag sminkat mig, ska fixa hundmat och sedan mat till mig själv, sen kommer nog mamma ner så ska jag se om hon vill äta med mig! :)
När det ljusnar lite ska jag sticka ut med hästarna och sedan ska jag fixa mitt hår. Så ser planeringen ut, bussen går ju trots allt kvart över 7 x)

Näsan är halvt i skolböckerna denna tidiga måndagsmorgon, vi har prov senare idag! :(

Har på mig min nya tröja idag! Skitsnygg tycker jag! (a)



Natalie - Mobilblogg

Nu ligger jag i sängen, klockan ringer vid 5, har även ställt mobilen på 3 alarm ett vid 5, ett 5 över och ett 10 över! Hoppas verkligen jag kommer upp vid 5 så jag kan börja dagen bra! Hästarna ska ut direkt på morgoen, sedan planerar jag att fixa håret, får dock se om jag orkar locka det, men något ska jag nog hitta på! Tänkte även överraska mamma med att ha frukosten serverad när hon kommer ner! Jag måste sova nu som ni kanske förstår, godnatt! <3

Sara - Pay And Jump

Idag så mår jag över föräntan efter Nathalies födelsedagsfest. Men nu så ska jag hem och pyssla med Vilma och Vega. Hoppade som sagt Vilma igår, gick toppen! Hon hoppar som en gud, har planerat att vara med på nästa Pay And Jump med henne på Bosgården. så nu får vi träna lite extra, måste bara tillägga att Vilma springer som en duracellkanin, hon bara går och går.
Måste göra innan Pay And Jump
  • Lära henne att väggarna inte bits
  • Svara mer på skänklen och inte dundra på som ett ånglok
  • Vänja sej vid folk på läktaren
Vi får se hur vi lyckas!

Natalie - Fåren

Jag har vart ute hos fåren hela förmiddagen.
Nu ska jag snart äta och sedan ska jag plugga, tyvärr får denna fina dag gå till spillo när det gäler hästarna. Eller..? Vi får se, jag kanske sticker ut en tur efter maten! Hihi!
'
Klockan var typ 6-7 på morgonen när jag tog på mig kortkorta shorts och linne i somras och fotade mina älsklingar!
Nu sitter jag och nördar ett spel på Facebook! Idag ska jag rida i Allround/hopp sadeln för lite omväxlingsskull! :)
Funderar på att köpa en Allround Syntet sadel från Hööks. Det kanske kan vara något! :)
- Natalie

Natalie - Mobilblogg

Ute i stallet nu, vi hörs senare! Tänkte vara här ca en timma till för sedan börjar en film vi ska se tillsammans hela familjen :D hej!

Natalie - Hos Sara

Hej, just nu sitter jag hemma hos Sara, hon ska hoppa in i duschen, vi har vart iväg och hoppat med Vilma. Eller, Sara hoppade, jag följde mest med och tittade ;)
När jag kommer hem ska jag fixa i stallet, hästarna ska få sig varsin ordentlig genomgång med Magic Brush. Tänkte visa vilken skillnad den gör med Rockers svans..
Usch, jag måste plugga ikväll också. trååk! Men ska se på Melodifestivalen med familjen också, hoppas vi kan hitta på någon god mat att laga ikväll.
Jag filmade Sara och Vilma lite innan, dock hade vi plockat bort hindret då så det blev ingen hoppfilm, det får bli nästa gång!
Nu ska jag läsa lite bloggar, tjaao!
-Natalie

Natalie - Godmorgon

Jag vaknade nu precis, vilken tur att jag har världens bästa mamma som gett hästarna frukost! Idag ska Rocker vila. Är inte så sugen på att rida i snö/regn och blåst, när det är jättehalt underlag.
Därför ska jag troligtvis åka till ridhuset samtidigt som Sara och rida och fota hennes super fina Vilma! :D
Ska bli jätteroligt, har ridit Vilman en gång förut och hon var helt crazy, vilket jag äälskar! Och så är hon fux, det är något med mig och dessa fuxar!?

Men nu, innan vi åker ska jag ner med näsan i skolböckerna och plugga på NO prov jag ska ha på måndag! :( Härlig start i skolan.

Bild från ihopsläppet i sommras, Tritill och Rocker gick tillsammans i en månad ungefär, då hade Rocker inga skor och var halt till och från.


- Natalie

Sara - Hoppträna

Godmorgon.
Idag så är planen att jag ska mocka och strö upp boxarna, sen så blir det en skritttur med Vega. Vi får nog sällskap av mamma och Muppen. Sen så taggar jag att åka till ridhuset med Vilma, vi ska hoppträna lite och Vilma kan ju sin grej.
Hon älskar att  hoppa, och gärna sisådär 1878937589 meter före hindret!
jag hoppas att jag kommer att hinna få henne i kondition så att vi kan vara med på träningstävlingar!
På bilden så är det Duracell, min älskade B-Ponny som tyvärr inte finns kvar hos oss längre.

Sara - Dagens

Vega: Idag så var vi som sagt ute på en långtur. Min tanke var att skritta och träna på Vegas svåra galopp. Vegas tanke var däremot att springa för livet! Det fick bli träna galopperna i räserfart, hon var otroligt lycklig ska ni veta!
Måste säga att nu är hon väldigt likvärdig i galopperna, tar båda fattningarna super fint. Kan till och med fatta höger galopp från skritt, lyckligare tjej får ni leta efter! :)
Åke: Var nere och mockade förut, han var suuuuper trött. Blir nog att gå lite med honom så att han mjuknar i musklerna efter gårdagens galopp i snön!
Muppen: Jag och mamma åkte ner till ridhuset och tränade trötta muppen. Han skulle nog helst vilja lägga sej och sova. Vi kämpar med att få honom att bjuda fram, finns det någon där ute med bra tips till trög häst?!



Natalie - Kalas!

Idag fyller min kära syster år. Kommer inte hinna uppdatera något fören sent ikväll. Rocker fick vila idag, det är glashalt ute så han halkar trotts 4 brodd i varje sko!

Nu ska jag fixa mig, tänkte locka håret idag, det är såå fint med lockigt hår alltså! :D Love it!
Jag skriver kanske här lite senare ikväll igen. :)
-Natalie

Sara - Barnvakt

I helgen så är Jessica hos sin pojkvän och jag ska vara barnvakt åt Åke :) Vi får se vad jag hittar på med honom, en promenad eller vågar man sitta på honom.. hmm?
Nu så ska jag ut i mitt egna stall och mocka, blir nog en uteritt med Vega idag igen. Hon kommer att explodera av lycka!

Jessica och Åke

Idag var jag somsagt och Jessica och Åke, Sara var också med så vi träffades allihopa!
Här har ni ett smakprov, tänkte välja ut lite fler bilder senare ikväll! Bilderna är ganska brusiga, men det regnade och jag var tvungen att ha ganska högt ISO.

Kommentera flitigt så får ni fler bilder! :D

Nu ska jag sticka ut i stallet och fixa för mina älsklingar, hejdå!
- Natalie

Sara - Uteritt

Jag och Jessica var ute på en super härlig tur i skogen, dock så var Vilma och Vega hyper och stod lite mer på två ben än fyra! Jag försökte träna på Vegas svåra galopp (vänster) och det gick så sjuk bra. Hon är expert på att byta galopp till sin lätta, men idag så höll hon den. Det är så underbart när allt går bra :)
Vega i sommras, då hon lärde sej galopp :)
Så underbart att se henne utan all vinterpäls, nu ser hon ut som en bäver.  
Vilma och Nathalie                                                              Jag och Vega
Nathalie lärde sej rida på Vilma i sommras, efter att ha haft uppehåll i mååånga år :)

In kommen från stallet!

Kom precis in från stallet!
Tog lite bilder på Rockers Outfit, min var den "vanliga" dvs. Jeans ridbyxor, vinterridstövlar, och back on track jackan. (Världens goaste jacka någonsin! Inte en storm skulle blåsa igenom.)



Rocker var färgglad! Och fruktansvärt glad att vara ute och springa i skogen!

Tänkte att vi skulle ta en "busrunda" utan några som hellst krav på honom. Det uppskattades! Han var helt galet taggad och sprang på så mina ögon började rinna ett tag.. Haha! Godingen älskar verkligen snö! Somsagt jobbade vi inte speciellt mycket så har inte så mycket att utvärdera. Men när jag travade ner honom sänkte han sig jättefint och slappnade av. Riktigt skön känsla!  :)

Lite mer bilder - på väg till hagen, man måste matcha på vägen ;)


Nu måste jag hoppa in i duschen! Tjaoo!

-Natalie

Jessica - schabrak ?

Nu skiter jag i stavningen men jag har typ hundra olika schabrak hemma men bara två som ligger i stallet och nu har jag upptäckt att dom är för små så ska välja ut några andra och ta med :) som natalie skrev kommer hon upp till mig och tar kort när jag rider Åke :) ska ut på åkern jag med ;) syns sen nu ska jag ut och kolla schabrak kommer bilder sen :)


Presentation - Rocker!

Little Red Rocker är min finaste ögonsten. Jag köpte Rocker som han kallas till vardags den 22 Maj 2010, alltså firar vi två år iår! Shit vad tiden går fort!
Vårat första år var en riktig berg-och dalbana! När jag köpte honom hade han jättestor underhals och inga muskler förutom just i underhalsen. Nu har han fått mycket finare kropp, dock är han ganska rund om magen. Det är påväg bort!
Här kommer lite bilder, de i början är jag inte direkt stolt över, men det är hur Rocker såg ut när jag fick honom!

Första ridpasset hemma.

Så här brukade det se ut, huvudet bland molnen och en sur häst.

Somsagt!


Dessa bilder är bland de färskaste jag har just nu! :)



Här är mer hans rätt jag! ;)

Rocker är en D-Ponny som mäter 1.44 i mkh. Dock var det två år sedan, jag har en känsla av att han vuxit några centimeter! Han har okänd stam men vi vet att han är 75% Arabiskt Fullblod och 25% Norsk Fjordhäst.
Han är född 2006, dock beter han sig som om han vore 20 år.
Han är världens coolaste unghäst! (Som snart inte längre får kallas unghäst utan bara häst..:()

Har ni frågor om min oslipade diamant är det bara att fråga på! :)
-Natalie


Tillbaka till vintergatan<3

Åh, såg att ett av mina favorirprogram från när jag var barn gick på tvn. Nu har jag ätit frukost och ska klä på mig för att sticka ut i solen med hästen! Om syster är vaken blir det ett pass på åkern, annars får det bli uteritt som jag planerat.

Ganska onödigt inlägg, men tänkte att det blir bildbomb ifall jag rider på åkern så det hade kanske vart roligt.
Nu ska jag gå ut!
- Natalie

God Morgon!

Idag får hästarna sin frukost serverad inne. När Rocker ätit ska vi sticka ut en sväng i skogen! Det var verkligen länge sedan nu!

Sedan måste jag duscha (och självklart blogga lite!) innan jag drar mig mot Örby. Ska klippa mig och sedan går jag upp till stallet där Jessicas Åke står så ska jag fota dom! Ni kan nog förvänta er en stooooor bildbomb.

bilden blev liten, men orkar inte fixa det nu..
Nej, jag måste ut och fodra nu om jag ska hinna rida.
Vi hörs senare, jag har gjort ett tidsinställt inläg som kommer upp runt 10 så håll utkik! :D
- Natalie


Vem är denna "Lillemannen"!?

Tänkte förklara för er vem Lillen, Lillemannen eller Tiimotii Surprise(osäker på stavningen) som han igentligen heter är.

Lillen som jag oftast kallar han är en mini shettis jag lånar. Men han är typ som min, han är född 2005 och mäter någonstans runt 80-90 cm.
Han är ett riktigt litet bustroll. Det är inte alltid man orkar med honom.. Men han kan också vara ett litet änglabarn! t.ex. i morse släppte jag honom lös när vi skulle ut till hagen, Rocker var redan i hagen så det vart stängt dit in, men Lillen sprang i förväg och ställde sig snällt och väntade tills jag kom och öppnade så han kunde gå in i hagen och äta.. Charmtrollet!
Här är lite söta bilder på godingen!




Det hade varit skoj att testa löshoppa lillen någon gång, han har grym teknik över hindren! Dock springer han under staketet i paddocken, så det får bli om han följer med till ridhuset någon gång! :D
- Natalie


Magic Brush!

Mina hästar totalälskade borstarna! Rocker njöt i fulla drag och han blev riktigt fin efteråt! Men han tröttnade efter 25 minuter och ville ha sin kvällsmat istället.
Lillemannen fick sig en genom gång av borstarna med. Han tyckte också det var fruktansvärt skönt verkade det som för han la huvudet i min famn när jag satt ner och borstade sidan på magen. Sötnöten!
Borstarna var lätt värda sina 105kr!

- Natalie

Sara - Magic Brush

Jag följer en blogg som är så underbar! Hon är så jordnära man kan bli och hanterar sina hästar på ett härligt sätt.
Hon är värd att kika in hos, tro mej. Du kommer att fastna :)
http://vivanolivia.blogg.se/index.html
Tackvare Olivia så är jag oxå sugen på att köpa denna Magic Brush!

Jessica - Melwin

Tänkte skriva lite om Åke, hans riktiga namn är Melwin. Han är född 09 och är ett svenskt halvblod. Jag har ägt honom sen han var 8 månader! Nu är han 3.
Åke är e:magini eu:Artist och mor;Pinglan.
Han är en väldigt personlig kille som brukar vilja ens bästa när han är på humör villsäga ;)
Här löshoppar han för första gången :)
här är bebisen på fölmönstringen.
i somras.
Påbörjad inridning, lyckliga ;)
Till nu! :)
Jag tänkte svara på en fråga, om ifall att Jag och sara är systrar?
Svar; Nej det är vi inte, vi är "nyblivna" grannar, jag flyttade i somras och vi blev som klister på varandr :) haha med andra ord bästa vänner, delat intresse;)

- Jessica

Hej på er!

Idag har jag, min syster och min mamma varit i Borås hela dagen, vi var på Djurparken, sedan tittade vi lite i affärer.. Jag köpte äntligen dessa omtalade borstar "Magic Brush" Dock känner jag ingen skilland på de tre olika så jag antar att man kan ta vilken vart som helst..?
Tänkte testa borstarna nu när jag går ut i stallet, vill ni ha en utvärdering av det senare? :)
Imorgon har jag klipptid men tänkte hinna rida före det! Han har inte vart ute sedan i fredags så jag tycker synd om honom.

Nej, jag har inte äns börjat i stallet än då jag släppte ut hästarna i morse och sedan åkte vi..
Förresten! Jag hittade en tröja på Cobus med. Skitsnygg!

Ni får en gammal bild dock ej visad här.

Hej färgglada!
- Natalie

Opus Broline

Idag så var tanken att jag skulle rida Vega, men en tripp till Borås och svängen förbi Broline tog stopp för det. Istället så fick hon en genomgång med massageborsten, hon stod och njöt till 110 % innan pojkvännen försökte starta fiddyn. 

Påtal om Broline så kommer Vegas pappi därifån, han var riktigt snygg! :)
Opus

Sara - Vega

Vega - Liten ryttare, stor häst.

Sara - Presentation

Vega Diamond -00
Far: Opus Broline
Mor: Jade Gill
Vega är min varmblodstravare som har vart ridhäst sedan -10 då hon blev pensionerad från travet, efter att ha sprungit hem 75000 hos sin tidigare ägare. Det finns ingen snällare eller gladare häst än Vega, hon vill verkligen lära sej och allt rullar på fin fint.
Jag tränar mycket varierat med henne, så att vi verkligen kommer att utbildas.
Vilma -98
Far: Shibur
Mor: Flying Road
Vilma är oxå en varmblodstravare, hon är född hemma på våran gård då hennes mamma var våran häst. Vilmas karriär inom travet var två starter och galopp innan mållinjen så hon passade perfekt som ridhäst. Vilma var en väldig problemhäst som ung, men efter mycket bryta normer och blanda olika tekniker så fick vi fram världens roligaste och snällaste ridhäst.
Pontiac JR -07
Far: Pontiac
Mor: Okänd
Pontiac eller Muppen som han kallas är min mammas unghäst. Vi köpte honom -08. Han ska bli en dressyr häst som mamma ska utvecklas med, men Jessica tränar och tävlar Muppen i hoppning för att han ska få varierad träning. Han är den typen av häst som skyndar långsamt.
Mer om mina hästar får ni läsa om i bloggen :)

dagens lycka!

Jaha då fick vi igång åke lite, jag lade fram tre trav bommar och en galoppbom, så slängde jag upp Sara på honom först (annars brukar vi longera honom innan vi sitter upp så får han busa av sig lite)
Sara fick lite gunghäst idag och sitta på haha, iaf, så gick han skit bra, hoppa över galoppbommen som om det vore ett 50cm hinder, haha han är ju inte en hopphäst för inte :)
Sen har vi kommit fram till att han är typ världens bortskämdaste häst!! vattenspannen ska man lyfta till han så han dricker, han orkar inte gå fram och dricka ur den, pft! haha! bilder kommer :)
påtal om inget så heter denna charmören muppen tävlade honom, hans första tävling, otroligt go häst!
-Jessica

dimma!?

Jag förstår mig inte på denna dimma.. Jag ser inte äns grannarnas hus längre.. Känns som vi försvinner ut i en enda vit värld!

På bilden här ser man konturerna av stuteriet vi bor granne med.. Och så ser man världens finaste häst som snurrade runt precis när jag tog denna bilden, haha!

På bilden åvan ska det vara skog en bit bakom trädet... Skogen sprang iväg!?

På den understa bilden här ska man se ett vitt hus. Vart tog det vägen!?
- Natalie


ut och fodra!

Nu ska jag ut och fordra midddag/eftermiddag till hästarna.

Har sett filmen "jag saknar dig" och usch vad jag grät! Sjukt bra film ändå. Rekommenderar den!

Nej, hästarna är hungriga, tjaao!
-Natalie

fixat och klart!

Har fixart färdigt stallet för kvällen! Jag kände för att vara ute så passade på.. Annars brukar jag skjuta upp stallet så länge jag kan. Kollade även lite på hur mycket hästen ska äta på en dag med, och insåg att det är inte konstigt att mina hästar är rätt tjocka runt magen! Men nu blir det mer ordning på deras mat och hur mycket de ska ha och så.
Får hoppas han blir lite piggare med när han inte får så överdrivet mycket mat. :)

Jag hoppas kunna åka iväg på löshoppning idag! Det hade varit jättespännande.
- Natalie

Frukost!

Sitter och äter frukost nu, ska snart springa ut och ta ut hästarna, sedan väntar en heldag i stallet! Tänkte städa och fixa fint nu, det är ju trottsallt alla hjärtans dag så dom kan få det lite extra fint! :) Jag ska även rida ut en runda när dimman försvunnit. Hatar att rida i dimma, både jag och hästen blir så spända..

Hästarna får komma ut lite senare idag, men jag tror inte dom tar någon större skada av det. :)
Nu ska jag återvända till maten, här får ni en finiis bild på min älskling!

Bilder på Sara och Rocker!

Sara testar min skönhet! :)





Hon fick fram honom fint, han brukar vara väääldigt bakåttänkande..! Men hon fick fart på honom! :)
- Natalie

Kisse

kattlåda

Vega Diamond

Inviger bloggen med dagens bild som Natalie har tagit.

Presentation av Natalie

Hej!

Tänkte att jag skulle skriva en lite presentation om vem jag är och vad jag sysslar med!

Jag är en 15 årig tjej som går sista terminen i 9an, har sökt gymnasie och är väldigt sugen på att börja nu direkt! Mitt största intresse är hästar. Hästen i mitten av headern är min. Little Red Rocker heter han. Men han får en egen presentation sedan!
Jag har hållt på med hästar så länge jag kan minnas. Mina föräldrar hade Ardennrar när jag växte upp så vi har alltid haft minst en ardenner, så har hon fått föl osv.
Jag fick min första ponny 2002 Apricos M hette hon. 2008 var vi tyvärr tvungna att avliva henne då hennes muskler i halsen brustit så hon inte fick något syre. Hela sommaren körde vi fram och tillbaka från slöinge med henne. Somsagt blev hon aldrig bra och fick somna in 17 September 2008. Hon är och kommer alltid vara världens bästa!
Vi köpte henne 2002-08-3, alltså hade jag henne i nästan exakt 6 år. Hon lärde mig allt! När hon försvann slutade jag rida ett tag.
Sen började jag smått efter ett halvår när jag föll för en fin islandshäst, självklart fux, det är något speciellt med dom alltså! Tritill hette han! Honom red jag till våren 2010 då jag fick min pärla!
Tritill och jag utvecklades enormt tillsammans och startade serieclearround, dock inte så bra resultat, men gissa om vi hade kul!?
Och nu då, har jag min fina älskling Little Red Rocker som ni ska få läsa mer om senare! Under dessa år har jag ridit massor av olika hästar, stora som små, orutinerade som läromästare. Jag har även hunnit rida ca 2 år på ridskola. Även där har det hänt sorgliga historier! Men det tar jag inte nu.

Nu vet ni lite om mig, och min bakgrund till hästarna!
Hoppas ni får en trevlig stund här på bloggen!
-Natalie


åke

jessica

RSS 2.0