Jessica - världens bästa !!

Hej nu ska vi rida! Upp upp och iväg!!:D


Jessica - Födelsedag!

Hej idag är det inte vem som helst som fyller år! det är jag:D woho! 19 år asså.. aja inte så intressant men men..
Idag hade vi tänkt att ta våran lilla premiär tur på grabbarna men eftersom jag redan har ridit åke ute  här borta så är de sara som kommer få sin första tur idag på Favven :)
Ni skulle sett åke asså! Först gick vi en bit med dom för och se hur dom reagera på ny miljö, det var som om de aldrig hade vart någon annanstans än här! så ja satte upp på åke, lunka runt i skogen, han fick långa tyglar och jag satt bara där medans sara gick bakom med favven:) haha min underbara häst!!!!!!
Han är fan helt otrolig! aja vi körde på lite i trav, de gick bra så pröva lite galopp, och jag bara kände hur lycklig han var att va ute i skogen! fyfan vad duktig han är! Han bocka inte eller något alls! HELT OTROLIGT!
Hoppas på samma kille idag med;)
Önska mig lycka till!:)



min fina "ren" ;)

Sara - Nu bär det iväg

Idag så var planen att jag och Jessica skulle rida på tanterna och grabbarna. Men det har hängt åska i luften hela dagen så vi tog en tur med bilen istället. Så snart ska vi iväg och rida Vega och Vilma en sväng, ska bli skönt att lunka runt lite i skogen.
Senare så ska jag även ha mitt premiär åk på den nya grabben, favven. Ska bli spännande, alltid kul att se hur nya hästar funkar. Han är iallafall gudomlig att arbeta med från marken. Snabblärd och lugn.
Kommer att bli en spännande sommar.
Tack och Hej :)

Sara - Typiskt

Under hela helgen som jag har jobbat så har det vart kanon väder ute, men när jag väl ska vara ledig så blir det regn enligt SMHI. Så typiskt, när Vega har fått vila i fem dagar så jävlas vädret med oss. Men skit samma, ut ska vi oavsett vad! Det är ju inte direkt Vega som bryr sej om vädret det är ju mera jag.

Fast hon har tappat lite hull nu igen, så det var en välförkänt vila för henne denna veckan. Hon såg lite bättre ut igår, så kanske en barbacka tur hade vart något? Trots hennes livsfarliga manke som kan sterilisera mej på två sekunder när hon stannar...
Eftersom det kommer bli dåligt väder så kommer nog ingen att bada, kanske ska chansa och rida ner till sjön och se vad hon tycker om vatten? Hade vart lite spännande faktiskt! Har aldrig blivit tid över till att prova, mamma och Jessica kanske vill hänga på.

Jaja, det blir väl väl.

Ikväll så ska jag och Jessica greja med grabbarna iallafall!

jessica - MYS med grabbarna:D

jaha då var jag och sara nere igår hos killarna haha! Måste säga att de två går inte en meter ifrån varandra, de blev verkligen bästa vänner och gud vad de tjuter och leker med varandra, även om hingsten är hingst så trodde väl man att han skulle bli "bossen" men nä min självaste åke är han som går och så, favven hänger bara med så sött så:) hahaha! här har ni en fin bildpå killarna som är koncenterarde på allt mumsigt gräs!




Sara - Allt på samma gång

Snart student, vart på bal och insamling av student pengar pågår. Det blir inte så mycket blogg eftersom det är väldigt mycket och jag jobbar en hel del.
Men här får ni ett smakprov från min bal som var i onsdags :)

Igår så kom som sagt Åke ut på bete med en skojjig kompis! Så ikväll efter jobbet så ska jag och Jessica ner och borsta på dom och mysa lite. Igår så blev min och mammis sadelkammare även Jessicas då Åke inte går så många 100 meter ifrån mej. Så vi taggar att rida på dessa små grabbar! Efter att de har vant sej och vi har promenerat med dom så och även lärt känna de mer när de inte är på hemmaplan så blire dags! Kul att göra lite annat, sånt som man inte gör med Vega eller så. Jag ÄLSKAR markarbete, så sjukt roligt och visar sej även när man sitter på :)

Men nu ska jag jobba vidare efter en liten rast, hade hade!

jessica - flytt

idag ska vi flytta åke till betet, ska bli sjukt spännande då han ska få en jätte rolig lek kompis:) en klapphingst på fyra år? tror jag .. aja det kommer bilder senare när de sker! önska mig lycka till!


-



Det var jobbigt och packa ihop åkes grejer idag, ganska mycket minnen vet inte varför det var jobbigt på något sätt.. sara trodde det var för att det var där allting började och hände, folket är trevligt och man har fått mycket erfarenheter.. men men efter sommaren är vi på't igen!:D och då kan man börja hoppa in honom, fyfan vad kul!
Snart har jag och sara känt varandra i snart ett år! och det är som om vi alltid har vart kompisar.. herregud vi märkte både två att vi klickade bara sådär! Shit ja de får firas har vi sagt:) WOHHO!!







Jessica - LEK

Hej! Det jag tycker är viktigast när jag håller på med åke, ridning som arbete på mark.. Att han ska ha KUL! Hur roligt är det för honom om han inte tycker ridningen är roligt, då uppstår det bara massa tråkiga problem.. och hur lätt är det att få något som är tråkigt till kul?
ungefär som att göra läxor till något roligt? naa..
Men man märker att åke har roligt!
Hästar leker ju ganska groteskt.. om man kollar på hur hingstar leker, de slåss och håller på.. Då har jag mina gränser!
Går han över min gräns så avbryter jag leken och fortsätter med arbetet istället. Eller vad som nu händer..
Men iaf, jag är stolt över min fina häst, han gillar att busa och ha kul, precis som vi!
hörs senare!:)

Sara - Plötsligt händer det, triss

Jag måste faktiskt erkänna, jag är en kortväxt människa...

Sara - Liebacken is the shit

Igår så var jag och Jessica ute på tanterna, Vilma och Vega. Vi skrittade ut och funderade på vad vi skulle göra. Då kom jag på snilleblixten att rida till rejsbacken lie. Tanterna har inte sprungit av sej på ett bra tag så jag kände att det var dags mellan hoppningen och dressyren. Vi fruktade att ''snälla'' Vilma skulle bocka som hon brukar vid krönet av backen, men icke! Hon skötte sej super och bockade ingenting trots att hon var sist. Hon kanske har vuxit till sej och försöker vara 14 år gammal.
Vega var som vanligt chill efteråt och lunkade på långa tyglar. Hon var dock skit grym på galopperna! Det känns som att hoppträningen gav något bra tillbaka. Hon tog både höger och vänster galopp och var skit lugn. Stressade inte allt iväg som vanligt. Känns riktigt bra faktiskt.
'
Imorgon så ska Nathalie komma förbi och rida Villmutt. Får se vad vi hittar på med henne, men bilder lovar jag att det kommer att bli :)


Sara - hejhej

Hejsan, igår så blev det inget hästrelaterat över huvudtaget tyvärr. Jag jobbade 13-21 och sedan så stack jag och Jessica ut och joggade fem km. Kändes riktig bra faktiskt, förutom att vi joggade till min bror och käkade godis (A) hehe.
Idag så ska jag och Jessica rida Åkebråk och sedan så kanske jag ska med Vega till ridhuset en stund. Kommer nog att bli väl förutom att jag måste åka hem typ nu och slänga av henne täcket så att hon inte blir för varm... lilla Vegisen. Men det är iallafall skönt att kunna ha sin häst ute på nätterna :)
Vi hörs nog mer ikväll för nu så ska jag käka och kl 20:00 ikväll så blir det party :)
Min lilla plutt <3

Jessica- snack

Blir inte ni irriterade när folk gärna kommer och säger, vad och hur ni ska göra med era hästar? Kanske är mitt inlägg lite likt Saras men det är skitsamma.. Jag blir irriterad iaf .. De är som om folk tror att jag är helt okunnig!? Jag har haft Åke i snart tre år, jag går på ett hästgymnasium och så.. Det är inte det att jag inte vill ta emot tips utan det är att dom säger hur jag ska göra med min häst!
Jag tar gärna emot tips inte det utan att det är såhär ska du göra med han!
Det är irriterande men men alla är olika tur det annars hade det vart fel på denna värld! Haha :)
Just nu sitter jag hos Åke och väntar på att han ska äta upp och smälta maten :) får se vad jag gör med han idag:)


jessica - massor av åke!

igår red jag åke men jag kände att han inte riktigt lyssnade på mig så jag fråga sara om råd, vad ska jag göra för jag funderar på att släppa honom för de e massa krut i han, och hon tyckte jag skulle rida i serpentiner så han fick annat och tänka på..

Jag valde mitt egna råd för att de kändes som han var överallt och ingenstans.. så vi knöt fast allt och så sen släppte vi honom...
Han behövde ingen hjälp med att komma iväg, han ladda och tvärnita och bocka och sparkade bakut!! herregud vilken glad häst jag fick när han fick ladda av sig med all energi.. iaf..

så hoppa jag upp sen och de gick super förutom att han lätta fram men men röt lite och sen var de bra, älskar dig lille totten!:)



min fina kille!<3

Sara - Veckans blogg

Spännande är med i veckans blogg nu, får se hur detta går :)
Anmäl dej här: http://jenniferuddh.blogg.se/
Hon rider jätte söta russ, kika in :)

Sara - Hästfolk dit, hästfolk hit

En sak som jag aldrig har förstått är varför alla hästmänniskor inte funkar ihop? Det är alltid någon som är bättre än den andre och alltid någon som ska säga till en hur allt ska vara.. mot ens egna häst?

Varför kan vi inte bara acceptera varandra och sluta kommentera och vara elaka, kan vi inte vändra kritiken till den goda sidan och kanske ge ett tips om något. Inte ALLTID. Alla som äger en häst kan såklart hästhållning och hur man rider, det är väl självklart? Varför ska då alla hålla på att komentera det? Kan man inte sköta sin egna häst och ''skita'' i allt annat. Rida på de sättet som en själv och hästen trivs med och inte bara känna att man måste pristera?
Jag rider som jag tycker att det känns bra, tar emot tips och fortsätter om det funkar. Mer behöver det inte vara, när man är en hästmänniska så handlar det inte om att vara bäst utan man ska ju faktiskt vara en bra ägare och gilla det som man gör.
Jag ogillar starkt när man blir helt idiotförklarad av en RIDSKOLELEV? Varför ska dom börja tjaffsa om min häst? Det är väl mitt ansvar och bara för att hon inte kan galoppera i alla situationer så är JAG en dålig ägare? Det tycker jag är så fel, man ska verkligen inte ta illa upp, man ska stå på sej! Men ändå i vissa fall så viker man sej och känner att allt är piss och pää. Hur kul är ridsporten då?
'
Jag vill känna att när personer sitter på läktaren så är dom där för att lära sej av andras ridsätt och inte för att klaga och förstöra en fin hobby. Det kan omöjligt bara vara jag som inser att hästfolk inte funkar ihop. Det är endast för att vi inte accepterar varandra, man accepterar väl sina föräldrar och vänner?! Varför inte dom med ett gemensamt intresse?
Vi har ett stort problem, vi måste dela med oss mer och inte HAKA upp oss på små saker. Släpp det och gå vidare. Alla är olika, lika så inom hästvärlden.
'
En guldstjärna till er som orkar läsa detta, men håller ni inte med?

Sara - Hoppträning nr 1

Idag så har det vart en spännande morgon, kl 9:00 så var jag och Vega på våran första hopplektion den såkallade ''tanthoppningen''. Mamma brukar vara med där men Muppen har gått och blivit halt på grund av en snygg vurpa i hagen så jag hoppade in och tog hennes plats.
'

Jessica filmade lite, det kommer upp ikväll på bloggen. Kan inte säga mer än att jag är stolt över både mej och Vega. Jag red i grupp och Vega var som vanligt jätte duktig. Trodde inte att jag skulle klara av att hoppa en bana ''bara sådär'', vi hopptränar ju inte längre. Hoppar bara några skutt ibland mellan olika dressyr övningar som M ger oss.
'
Kan helt klart säga att jag kommer att vilja fortsätta när jag får råd till det, troligen efter sommaren. Känns bra att ha hittat något som är roligt!
Men resten av dagen ägnas åt att plugga och bygga solbränna inför balen nästa vecka.
Byebye



Sara - Vega Diamond

Under tiden som bloggen inte har funkat så har väldigt mycket hänt med Vega, hon har blivit jätte mjuk och stadig i kroppen och hon galopperar i normaltempo i ridhuset och efter en lektion med M så har hon börjat att sööka sej neråt och gör klockren skänkelvikning mot vänster. Det sa bara poff :)
Här kommer en liten bildbomb på Vega och mej från den 5 Maj :)
Sådan häst, sådan ryttare :)
Vega vill tillbaka till hagen, märks det?
Båda bra bilder och failbilder bjuder jag på idag, hoppas det uppskattas :)

Sara - Längesen!

Hejhopp, var riktigt längesen som vi bloggade. Ni får ursäkta men det har vart problem med lösenord och inloggningsnamnet. Men nu är allt klart och vi kommer att blogga mer än någonsin!!
Nytt är att Natalie inte är kvar på bloggen men ni får jätte gärna följa henne på http://littleredrocker.blogg.se/
En mysig och härlig blogg!
Hoppas att inte allt för många läsare har gett upp hoppet. För nu är vi tillbaka bättre än någonsin!
MVH Sara och Jessica!

Jessica - finaåke

Hej igår så red jag åke, han gjorde jätte fina byten, red i serpentiner i galopp och bara gav vikthjälper för att han skulle byta galopp, han var så duktig!! han är så himla lättlärd, och sen testa vi igen och då skuttade han riktigt till, lite ihopkuren och försökte bära upp sig och sedan bytte, åhh den hästen är fan bäst!!
här har vi lite vanliga bilder på honom:)
ses mer i eftermiddag :)

Sara - BonniePonnie

hejsan, tänkte slänga upp en film på Jessica och Bonnie från hoppträningen. Vore uppskattat med kommentarer kring ridningen. Alltid bra med positiv kritik så man har mer att träna med :)
Idag så red jag för M, kan skriva mer om det ikväll men gick super! Tack och hej!

RSS 2.0